Ljunggren tog sin sjätte Kåsan-vinst

Novemberkåsan 2014 gick i Vimmerby och som vanligt började tävlingen med ett varv på dagtid. Joakim Ljunggren och hans Husqvarna tog tidigt ledningen och höll den till målgång av det första varvet. 

När det var dags för de två nattvarven fokuserade Ljunggren på att hålla den ledningen under de kommande åtta timmarna. Sakta men säkert började han bygga upp en marginal och med de två leriga, mörka varven över gick han i mål som etta med elva minuter tillgodo. Tvåa blev Henrik Lindholm, trea Johan Edlund, fyra Lars Lofgren och femma Carl Johan Bjerkert. 

– Det är en otrolig känsla att ha vunnit min sjätte Novemberkåsan. Det här är ett så viktigt race i Sverige och med den här vinsten har jag nu lika många vinster som rekordet, berättar Ljunggren som tillsammans med fyra andra förare har totalt sex segrar.

Enduro 2-världsmästaren Pela Renet var också på plats och låg tvåa efter det första varvet. Men när det var dags för nattvarven började han känna smärta i armarna och med fyra timmar kvar bestämde han sig för att kasta in handduken.