Jesper Hubner mot Superbike-SM

Första frågan till dig är förstås, hur känns det?
Grymt, overkligt, och inte minst mycket inspirerande. Så himla coolt.
 
Jag förstår känslan och gläds med dig, men varför blev det Superbike, det är ju ett stort steg från din tidigare klass där du körde Kawasaki ER-6?
Jag trivs bra hos Kawasaki, men kände att jag var klar med ER-6 och ville vidare. Främst till 600-klassen, men där saknar Kawasaki en hoj att tävla med och då blev valet att direkt gå på superbike istället!
 
Stort steg, kommer du klara den omställningen?
Absolut tror jag det. Jag har lätt för att anpassa mig till nytt material och har även provat större hojar tidigare. Så jag tror inte det kommer att bli något större problem. Dessutom ska jag till Cartagena i mars och försäsongstesta i en vecka. Då hinner jag få många mil i kroppen med den nya hojen och få känslan för hur det är att köra Superbike.
 
Blir det något mer än Superbike-SM?
Jag kommer även köra NM-deltävlingen som går i Karlskoga och utöver det är det två deltävlingar utomlands som vi tittar på också. Assen och Lausitzring vore bra erfarenhet att köra på.
 
Vad är din målsättning för 2015?
Att vinna SM, förstås! Jag vet att det blir tufft och att det finns många snabba förare, men jag är målmedveten och tränar hårt både fysiskt och mentalt. Alla rätta förutsättningar finns med uppbackningen från Kawasaki, Öhlins och Bridgestone främst, så det är bara upp till mig att leverera därefter.
 
Vad skoj, kul med nya namn i Superbike och lycka till under 2015.
Tack snälla, jag ska göra mitt yttersta och samtidigt ha roligt!