”Jag har det som Vettel”

Förra säsongen var Lorenzo fyra poäng ifrån att vinna MotoGP-titeln. I år ligger han efter fem race 80 poäng ifrån ledaren Márquez. Lorenzo kraschade första racet på Qatar under det första varvet och i USA tjuvstartade han. Lorenzo jämför med sin sitts med Sebastian Vettels i Formel 1

– Allt jag kan göra är att träna hårdare och vänta på vårt tillfälle. Vi har sett i Formel 1, Vettel vann nästan varje race förra året och i år har han problem och hans teamkollega är snabbare. Det händer, säger Lorenzo. 

I F1 har det skett stora regelförändringar, något Vettel har problem att anpassa sig efter. Lorenzo har liknande problem med Bridgestones nya däck. Till 2014 tog de fram nya slicks som ska tåla värme bättre och som Lorenzo inte lyckats komma överens med. 

– Däcket känns bättre på gränsen, där är det bra grepp, men så fort jag plockar upp cykeln börjar det sladda mycket, i mitten av däcket. Det var likadant på Qatar, Austin och alla andra banor. Cykeln känns inte som förra året när det kommer till acceleration för mig, fortsätter Lorenzo. 

På Jerez slutade Lorenzo fyra och på Le Mans i helgen sexa. Endast en gång har Lorenzo varit snabbare än teamkollegan Rossi. 

– Du måste tro på dig själv och fortsätta arbeta. Varje race spenderar vi mer tid nära fronten. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: