Händelserikt GP i Argentina

Racet började dramatiskt med att Michelin drog tillbaka båda bakdäckalternativen som planerats inför racet. Anledningen var att olycksrisken bedömdes för hög efter att Scott Reddings backdäck exploderat under sista träningspasset.
 
Ett nytt mediumdäck introducerades för att racet skulle kunna köras överhuvudtaget men det innebar att förarna fick begränsat med tid på sig att känna in de nya egenskaperna i gummit.
 
Regerande världsmästaren Jorge Lorenzo fick en bra start men tappade snart nog ett antal placeringar, något han aldrig lyckades ta igen under racet på den krävande banan Rio Honda.
 
 Dovizioso tog ledningen från Rossi och Márquez efter att Iannone råkat trycka ut Pedros ur första kurvan.
 
Márquez tog sig förbi Rossi efter en kamp och de satte siktet på Doviziosos Ducati. Lorenzon åkte av med 15 varv kvar att köra och bröt racet. Cal Crutchlow och Aleix Espargaro gick omkull isamma kurva men kom upp på hojarna.
 
Iannone tog sig upp till fjärdeplatsen bakom  Dovizioso men Maverick Vinales på sin Ecstar Suzuki var på krigsstigen och tog sig till tredjeplatsen och såg ut att ta in allt mer på Rossi.
 
Rossi kämpade med Márquez och det såg att bli en repris på förra årets batalj mellan förarna men allt ändrades efter depåstopp och hojbyte. Skiftet av motorcyklar gjordes eftersom att uppvärmningen skett på våt bana.
 
Rossi tappade Márquez ut ur depån och fick aldrig riktigt fart på den andra Yamahan. Márquez utökade ledningen och Rossi fick nu kämpa för att hålla Maverick Vinales, Iannone och Dovizioso på avstånd.
 
Maverick Vinales kraschade dock ur i början av varv 18 efter att han utmanat Rossi. De båda Ducatihojarna fightades till sist på på andra- och tredjeplats framför Rossi, de gick så hett till att Iannone körde omkull sin teamkamrat på sista varvet vilket skänkte Rossi en andraplats.
 
Lyckligast var nog ändå Eugene Laverty som fick sin bästa placering i sin MotoGP-karriär när han kunde rulla in på en fjärdeplats med sin Aspar Ducati.
 
Dovizioso kämpade hårt och puttade sin kraschade hoj över mållinjen som 13:e man. Raceledningen beslutade efteråt att straffa Iannone för avkörningen, han kommer få hoppa tillbaka treplaceringar på griden inför racet i Austin nästa vecka.
 
Resultat Argentina MotoGP: 
1. Marc Marquez 
2. Valentino Rossi 
3. Dani Pedrosa 
4. Eugene Laverty 
5. Hector Barbera 
6. Pol Espargaro 
7. Stefan Bradl 
8. Bradley Smith 
9. Tito Rabat 
10. Alvaro Bautista 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: