GGN tas upp i helt ny världsserie

En helt ny världsserie inom endurosporten har nu sjösatts och svenska Gotland Grand National kommer bli en av deltävlingarna. Den här stora nyheten för svensk motorcykelsport tillkännagavs igår av Nordic Sport & Event.
 
– Det här är jättespännande och vi har faktiskt inte kunnat tacka ja förrän nu eftersom att vi tidigare inte ägt rätten till varumärket Gotland Grand National, säger Conny Bohlin som är vd för Nordic Sport & Event.
 
Serien kallas WESS, World Enduro Sport Series, och har bland annat tillkommit som ett led i att Husqvarna och KTM söker sig nu till en annan genre av enduro-sporten där motionärer och elit blandas.
 
Det här innebär
att vi bland annat kommer få se världsstjärnorna Taddy Blazusiak, Josep Garcia, Jonny Walker, Cody Webb och Nathan Watson i leran på Tofta Skjutfält 2018. Det är KTM:s laguppställning men Husqvarna är inte sämre och laddar på med Colton Haaker, Graham Jarvis, Alfredo Gomez och Billy Bolt.
 
De åtta tävlingar som hittills är klara för WESS Extreme XL i Portugal, ErzbergRodeo Red Bull Hare Scramble i Österrikie, Le Trefle Lozerien AMV i Frankrike, Red Bull Romaniacs i Rumänien, Red Bull 111 Megawatt i Polen, Gotland Grand National i Sverige och Red Bull Knock Out i Nederländerna.
 
– Vi kommer inte att behöva göra några ändringar i vårt tävlingsupplägg för att vara en del av WESS eftersom varje tävling tillåts ha sina egna nationella regler. Vi kommer däremot inte att köra motionärer och proffs samtidigt som vi gjorde i år, säger Conny Bohlin.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: