Finsk bana vill arrangera MotoGP

Den 4,6 kilometer långa banan Kymi Ring med bland annat endurospår, supermoto-, gokart- och rallycrossbana är ett riktigt motormeka i Kouvola, cirka 150 kilometer från Helsingfors (tyvärr åt fel håll, men det är ju fortfarande nära!). Kymi Ring byggs med förhoppningen att åter sätta Finland på den internationella rundbanekartan och medan banan är byggd för att kunna arrangera F1 är det inte intressant. Avgifterna sägs vara för dyra och istället vill man ha MotoGP redan 2017.

– Banan kommer självklart vara godkänd för Formel 1, men ett grand prix har aldrig varit i planerna, säger Kari O. Sohlberg, styrelseordförande för Kymi Ring till Omnicorse.it. 

20152704101401.png?itok=ac-v4jOG

– Ett F1-race är inte ett realistiskt mål, för mängden pengar som krävs varje år är så mycket att det inte skulle vara möjligt att betala för rättigheterna, fortsätter Sohlberg. Den sortens pengarna kan inte hittas i Finland idag. Istället, MotoGP och Superbikes, och serier som GP2, GP3 och DTM skulle passa våra planer perfekt.

Kymi Ring är i hård konkurrens med banor från bland annat Österrike, Thailand och Chile om en plats på MotoGP-kalendern. Men vi håller frenetiskt tummarna för att det går vägen för den finska banan, hur kul vore det inte med en MotoGP-tävling i FInland?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: