Ducati Streetfighter V4 2023 – finslipad!

Till 2023 finslipar Ducati sin sanslösa Streetfighter V4 med lite vassare chassi, lite vassare motor och lite vassare elektronik. Ändringarna följer helt naturligt de som infördes till 2022 och 2023 års Panigale V4, mycket för att göra hojarna mer snälla mot föraren och lättare att köra. Jo, jo – 208 hästar, upprätt körställning, sjuk motorgång, det kommer behövas! När hojen går på bakhjulet på sexans växel över minsta ojämnhet i över 230 blås så vill man ha alla säkerhetssystem som finns. Vi på Bike har provat och kommer drömmande ihåg den första provturen med 2021 års modell – galet fränt!
Till 2023 kommer en bättre utformad tank som ger mer stöd åt föraren och som dessutom rymmer hela 17 liter. Svingen har fått en fyra millimeter högre infästning för bättre känsla för framhjulet och mer stabilitet vid acceleration. Motorn har fått några fler hästar till och lite mer vridmoment, nu 208 hästar och 123 newtonmeter. Detta har åstadkommits med en större ljuddämpare som flödar bättre och ny programmering. Glädjande utan att vikten ökat. S-versionen med smidda fälgar väger in på låga 197,5 kilo fulltankad.
Ducati Streetfighter V4 kommer med konventionell fjädring medan S-modellen får Öhlins aktiva fjädring.
De släpper även nu en superexklusiv Streetfighter SP2 med vrålsnygga och lätta kolfiberhjul som ytterligare bantar vikten till 196,5.
En stor nyhet, speciellt för Streetfightern, är att Ducati nu äntligen hittat ett körläge som fritt släpper fram all effekt ur den härliga V4:an. Tidigare årsmodeller var strypta på alla växlar utom sexan men nu får man fullt ös på växel två till sex om man väljer effektläge Full. Gött!! De andra lägena heter High, Medium och Low där den sistnämnda även användes i Rain-mode och bantar effekten till 165 hästar och mjukt gassvar. Även quickshiftern, motorbromsen och traction control har setts över och där ärver Streetfighter optimeringarna från Panigale V4 rätt av.
Priser:
Streetfighter V4 Ducati Red 249.000 kronor.
Streetfighter V4 S Ducati Red 278.600 kronor.
Streetfighter V4 S Grey & Black 280.600 kronor.
Streetfighter V4 SP2 382.000 kronor.
Vi på Bike hoppas på en snar inbjudan från Ducati att få provköra på sydligare breddgrader. Fler bilder i nedan galleri.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: