Ducati satsar på nya 899 Cup

Nordic Battle of The Twins lanserar en ny tävlingsklass för att locka nya förare till att börja tävla – 899 Cup, en enhetsklass för Ducati 899 Panigale. 

– Det är väldigt många som kommit ihop och gjort det här möjligt, vi har bra stöd från flera håll och har redan fått in flera anmälningar, berättar Alex Lind, promoter av Nordic BoTT. 

Ducati Sverige är med och stöttar satsningen. En motsvarande klass finns sedan tidigare i det brittiska mästerskapet och man ser nu fram emot den första svenska säsongen.

– Det finns mycket potential och är en bra idé för att locka in nya förare i racing, utan att det skall behöva kosta en förmögenhet, berättar Tobias Persson på Ducati Sverige.
 
Upplägget är följande; Man köper en Ducati Panigale 899 hos en Ducati-handlare i landet till ett rabatterat pris. Ordinarie pris är 159 900 kronor, men den som skall tävla betalar bara 135 000. Sedan köper man tillbehör och raceprylar från Bactor, som också är med och stöttar detta projekt, också med bra rabatter. Till sin hjälp har Lind även haft Patrik Carwall på Bike Trollhättan som lagt ned mycket tid på att få till upplägg och lösningar. 

Det som får göras i klassen är följande; byta originalkåpor, fotpinnar, stötdämpare och gaffel-kartridge, montera slipon-ljuddämpare och avslutningsvis montera Powercommander. Det är allt! Resten skall vara standard, just för att hålla ned kostnaderna.

Pirelli är däcksleverantör för cupen och reglementet begränsar antal däck till fyra stycken under en tävlingshelg, också det för att hålla ned kostnader.  Tävlingsserien består av sex deltävlingar, där fyra går i Sverige och två utomlands. De två främsta ur serien får möjlighet att köra en sjunde avslutande tävling på Assen i höst, där även Ducati Sverige bjuder på startavgiften och Pirelli på ett set däck till den tävlingen.

Första racet går på Assen 29-31:a maj. För mer information och komplett kalender, besök www.nordicbott.com.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: