Ducati avfärdar skoterrykten

Förra veckan kunde vi rapportera att Ducati ryktades arbeta med en maxiskoter – mer specifikt en Hyperscooter. Det är ett segment som växer och som de flesta stora tillverkare numera är verksamma i. Det var dock inte första gången som ett sådan rykte florerade och nu har Ducati dementerat det – igen. 

– Långsiktigt är inte motorcyklar med små motorer något för Ducati, säger Claudio Domenicali, VD för Ducati, till MCN. Motorcyklar på 250, 350 och 500 kubik finns inte i den förutsebara framtiden för Ducati. Vi tror att vi kan fortsätta expandera med vårt nuvarande sortiment och några nya produkter men Ducati kommer arbeta mer med högteknologiska modeller, inte lägga till modeller under de nuvarande. 

Ducati är en av få motorcykeltillverkare som inte har en motorcykel under 500 kubik, nyligen presenterade Kawasaki sin första skoter och BMW arbetar med indiska jätten TVS för att ta fram motorcyklar under 500 kubik. 

2011 feltolkades Domenicali av en italiensk motorcykeltidning vilket då ledde till rykten om en skoter. I samband med dementin kommenterade han händelsen.

– Man ska aldrig säga aldrig om framtidiga modeller, men jag kan bekräfta att det inte finns några planer på att bygga en Ducati-skoter, varken nu eller i den snara framtiden. Jag kan inte förstå varför det här blivit en så stor grej. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: