Det här märkets motorcyklar gör dig gladast

Tidningen Consumer Reports har tagit en ny titt på driftsäkerhet och kundnöjdhet bland motorcykelkunder. Resultatet bekräftar de japanska märkenas rykte om hållbarhet, men kommer också fram till att driftsäkerhet och kundnöjdhet inte nödvändigtvis går hand i hand.

Yamaha är det driftsäkraste märket, följt av Suzuki, Honda och Kawasaki. Victory och Harley-Davidson befinner sig kring mitten och Triumph, Ducati och BMW befinner sig i botten. Detta kom man fram till efter att ha undersökt 12 300 motorcyklar tillverkade mellan 2008-2014. 

Men, sett till kundnöjdhet ser det annorlunda ut. Hela 80 procent av Victory-ägare säger att de definitivt skulle köpa samma motorcykel igen. Även Harley-förare var nöjda på 72 procent, tätt följda av Honda på 70. Alla andra märken var under 70 procent.

Consumer Reports kom fram till att komfort är en av de viktigaste faktorerna för motorcyklister och där kammar Victory hem full pott – Ducati, Kawasaki, Suzuki och Triumph fick lägst poäng. Sett till kategorier som acceleration, körglädje och styling var det rätt jämnt mellan alla märken. 

Kommentera: Skulle du köpa din nuvarande motorcykel om du fick välja igen?