Dag två på A2-provkörning, Gotland Runt

img_5652.png
Den pigga Husqvarnan ställer mer än gärna upp på bus.

Igår styrde vi kosan söderut, väderkartan hotade med regn på norrsidan så tog våra fem små lyckopiller och drog iväg. Vi följde kusten förbi Kneippbyn, Tofta, Klintehamn och hela vägen ner till Hoburgen, Gotlands sydligaste spets. De gotländska vägarna är små, med bra kvalitet och oftast 80-begränsade. Alltså perfekt jaktmark för A2-maskinerna. Med en snittförbrukning på strax över 0,3 liter per mil kommer man långt, förmodligen runt hela ön på en tank.

Efter lite fräck fotografering vände vi riktning, målet nu var Katthammarsvik, ungefär mitt på öns östsida. Här intog vi en härlig lunch på det fina fiskrökeriet. Den sista biten fram till Katthammarsvik bjuder på ett underhållande kurvkalas så det var en munter skara testförare med breda leenden som tog av sig hjälmarna på parkeringen.

Nästa anhalt för dagen blev återigen Gotland Ring, vi blev lovade att få ta ett par foto-varv och för tre i gänget blev det härmed premiär på racingbanan. Vi tog även tillfället i akt att lägga några hyfsat snabba varv, Kawasaki Z400 fick agera referensmaskin och vi kan lugnt tillägga att även detta ställer hojarna mer än gärna upp på.

Lyckliga, trötta och möra efter närmare 30 mil, körde vi hemåt mot Tjauls Gård igen för att sammanfatta dagen.

I Bike nummer 7 kommer ni kunna läsa den kompletta sammanställningen från vår resa och A2-provkörning.

En kul skara med pigga och roliga hojar.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: