Casey Stoner gör comeback på Suzuka 8hr

När Casey Stoner gick i pension från racingen sa han att motorsport fortfarande var ett stort intresse, därför deltog han bland annat i australiensiska V8 Supercars och har synts i diverse motorsammanhang sedan dess. Nästa steg blir nu Suzuka åttatimmars, den tuffaste tävlingen i Endurance-VM och hans första roadracingtävling sedan MotoGP. 

– Efter att ha kört hojen på Sepang för ett par månader sedan har jag pratat med Honda om möjligheten att delta i Suzuka. Det har alltid varit ett event jag har velat göra och något jag aldrig kunde överväga i MotoGP, på grund av våra hektiska scheman, så jag ser verkligen fram emot att få delta, säger Stoner.

Stoner kommer köra en Honda CBR1000RR tillsammans med WSBK-föraren Michael van der Mark och HRC-testföraren Takumi Takahashi (som vunnit de två senaste åren). De siktar på att ta Hondas sjätte vinst i rad den 26 juli. Stoner kommer få tillfälle att testa cykeln vidare den 7-8 och 14-15 juli. 

– Hojen är väldigt annorlunda mot en MotoGP-maskin, men det kommer vara en ny utmaning och en chans för mig att testa något nytt, olikt det jag har varit van vid, säger Stoner.