BMW går ihop med TVS

BMW har länge förhandlat med det indiska företaget TVS, som tillverkar två och trehjuliga motorcyklar med en omsättning på över en miljard dollar om året. Igår hade de en presskonferens där de avslöjade sina kommande planer på att gemensamt utveckla, konstruera och tillverka en rad motorcyklar under 500 kubik.

Motorcyklarna kommer att tillverkas under två namn. De modeller med BMW-märket säljs av BMW över hela världen och även i Indien. De med TVS-märket säljs främst i Indien och även internationellt i de länder som TVS bestämmer sig för framöver.

Den nya serien kommer att tillverkas i en av TVS-aktuella anläggningar – antingen Hosur eller Mysore – även om det kommer att finnas ytterligare investeringar i verktyg, bearbetning och tillverkning av vissa delar.

TVS VD Venu Srinivasan förklarade att företaget investerar 20.000.000 € på projektet.BMWs VD Stephan Schaller avböjde från att kommentera BMWs nuvarande investeringar.

–Vi kommer att införa denna nya serie på båda våra hemmamarknader i Tyskland, Frankrike eller USA, samt tillväxtmarknader som Sydostasien, Kina, Brasilien och Indien, sade Schaller.
–Vi litar på en lönsam tillväxt och i vårt befintliga sortiment är vi bland de två eller tre högst upp i världen. Så kan ytterligare tillväxt endast ske i den nedre CC området", tillade han.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: