Återvänder Pedrosa till Jerez om en vecka?

På Pedrosas blogg för stora sponsorn Repsol berättar han om sitt nuvarande tillstånd. Steg för steg är han på väg tillbaka, men säger inte allt för mycket om sina nuvarande förhoppningar.

”Varje dag blir jag lite bättre, men tålamod är minst lika viktigt. Det är precis så vi arbetar just nu; långsamt, steg för steg. Du måste låta dagarna gå för att rehabiliteringen ska gå progressivt positiv.”

Läkarna ska ha tagit bort stygnen och allt ska gå enligt planeringen. Det borde innebära att Pedrosa kan komma tillbaka till MotoGP-depån på Jerez om en vecka. Rykten säger att Pedrosa kommer testa att köra motorcykel de närmsta dagarna, för att bedöma om han kommer kunna tävla. I sin blogg passar Pedrosa också på att besvara en fråga från ett fan om vad han tänker när han står vid starten och när han sedan går i mål.

”På startlinjen är jag medveten om vad som händer runt mig utan att vara medveten om det. Det är en slags hög nivå av koncentration där du tänker utan att tänka. Det är som att tänka på allting och ingenting på en och samma gång. Inget mer. Ren koncentration i ögonblicket.”