Aprilia tillbaka i MotoGP 2016

Roberto Colaninno, chef för Piaggio Group, gick på EICMA ut med att Aprilia kommer återvända till MotoGP om två år. Detta tolv år efter att de gav upp arbetet med MotoGP-modellen RS3 Cube. 

– År 2016 kommer Aprilia återvända till MotoGP för att vinna och matcha den succé vi haft i Superbikes, sa Colaninno. Vi har två år av arbete med den teknologiska utvecklingen framför oss. 

Marco Melandri kommer köra Aprilia i Superbike-VM nästa år och har kopplats till teamets återkomst. Melandri körde senaste i MotoGP för Gresini Honda år 2010. 

– Som förare skulle det vara en dröm att köra MotoGP igen och kämpa för att vinna vore en dröm, men just nu vill jag bara fokusera på WSBK, säger Melandri. 

När Aprilia lämnade MotoGP var det med motiveringen att de behövde fokusera på WSBK. År 2010 och 2012 tog Max Biaggi titeln med RSV4:n och märket har nu alltså bestämt sig för att delta i MotoGP igen. Suzuki kommer återvända till MotoGP år 2015. Det innebär att vi om två år kommer ha fem fabriksteam istället för tre.