Ny version av Pirelli Diablo Supercorsa på gång

Pirelli har meddelat att företaget är inne i slutskedet vad gäller utveckling och testkörning av fjärde generations Pirelli DIABLO Supercorsa-däck, såväl SP racing street-versionen som SC-alternativet (tillgänglig med olika gummiblandningar och designade för bankörning), som kommer att vara tillgänglig ute i handeln från början av 2023.

Jämfört med sin föregångare uppges DIABLO Supercorsa V4 (V4 anger fjärde generationen) vara en helt förnyad produkt när det gäller slitbanedesign, sammansättningar, strukturer och profiler. DIABLO Supercorsa är ett däck som är homologerat för landsvägbruk.

DIABLO Supercorsa föddes ur erfarenheten från Pirellis arbete i Superbike-VM, där Pirelli sedan 2004 har varit mästerskapets exklusiva däcksleverantör. Efter att 2005 ha lanserat  DIABLO Superbike slick-däcket för bankörning presenterade Pirelli 2007 racingdäcket DIABLO Supercorsa SC, som 2008 följdes av SP (Sport Production) ). Under årens lopp har DIABLO Supercorsa i sin SC-sammansatta version blivit den absoluta referensen i Supersport- och Superstock-klasserna runt om i världen.

Med DIABLO Supercorsa V4 fullbordar Pirelli förnyelseprocessen av den fjärde generationen av DIABLO-sportserien, som började 2021 med DIABLO ROSSO IV och fortsatte 2022 med DIABLO ROSSO IV Corsa.

Annons

Annons

Senaste utgåvan