Ny skyddsväst från Rukka

Nästa generation – den ”ärmlösa skyddsjackan” ”Kastor 2.0” från Rukka.

Som ett komplement till det omfattande sortimentet av Rukka D3O Air-skydd, lanseras skyddsvästen ”Kastor 2.0” som kombinerar ett bröst- och ryggskydd med optimal komfort.

Genom att utveckla det banbrytande Rukka D3O Air-skyddet med mycket mjuka, flexibla och bekväma komponenter, som också ökar upptagningsförmågan av kollisionsenergin i det ögonblick det kommer en stöt, har Rukka tagit ett viktigt steg för att ytterligare förbättra sina motorcykelskyddskläder, i enlighet med företagets motto ”Defense och komfort ”. Idag använder textiljackor och byxor från den finska tillverkaren uteslutande de här skydden som utvecklats i samarbete med den brittiske skyddsspecialisten D3O. Det finns också möjlighet att eftermontera de här skydden i Rukkas produkter.

Som en toppmodell erbjuds nu den nya skyddsvästen Kastor 2.0 tillverkad av högelastisk Cordura. Västen har både ryggskydd och bröstskydd som uppfyller EU-direktivet 89/686/EEC för personlig skyddsutrustning. Tack vare att skyddet är luftigt och också har temperaturreglerande Outlast är det mycket bekvämt att bära. Tack vare Stretch Cordura-tyget sitter skyddet tätt mot kroppen, vilket ger både komfortabel passform samt minskar risken för att skyddet halkar ur läge vid en omkullkörning. Västen kan kopplas ihop med Rukka-byxor med hjälp av dragkedja.

Kastor 2.0 finns i storlekarna S-3XL. Rekommenderat pris är 2.229:-

Annons

Annons

Senaste utgåvan