Ny öl för motornördar!

Nedan följer pressmeddelandet från Spendrups;

För de allra flesta svenskar är amerikansk öl starkt förknippad med ljust lättdrucket lageröl. Men när bryggmästare Richard Bengtsson tagit fram recepturen för Pistonhead Spring Edition har han låtit sig inspireras av den amerikanska mikrobryggerikulturen.

– Pistonhead är både rock’n’roll och traditionellt ölhantverk. Det är ett kaxigt lageröl som humlats med amerikansk amarillo- och cascadehumle. Det ger det en arom av citrus och grapefrukt, vilket är typiskt för öl bryggda av amerikanska mikrobryggerier, säger Richard Bengtsson.

Pistonhead rockar loss i mer än smak och doft. Experimentlustan märks också i flaskans färg och form där välkammade uttryck har fått ge vika för en värld full av Calaveradödskallar, hot rods och rockabilly.

– Spendrups är passionerade ölmakare, men många av oss har också andra passioner. Man kan väl lugnt säga att utvecklingsgänget tolkade min brief som fan läser bibeln och resultatet talar för sig själv, säger Spendrups marknadsdirektör Mats Liedholm.

– Gänget brinner för hot rods, pin striping, motorcyklar och rockabilly och de har helt enkelt gjort något de tycker mycket om själva, avslutar Mats.

Pistonhead lanseras den 1 februari på Systembolaget samt utvalda restauranger och barer.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser