Nionde nya segraren för säsongen

Det brukar bjudas på ett krävande klimat när MotoGP kommer till Malaysia och så var även fallet i år. Det regnade ihållande innan start vilket gjorde att racet fick senareläggas och kortas något.
 
I främsta startled fann vi Ducati-föraren Andrea Dovizioso i poleposition, Yamahas Valentino Rossi på andraplatsen och teamkamraten Jorge Lorenzo på tredjeplatsen.
 
Den nyblivna världsmästaren för Repsol Honda, Marc Marquez, inledde andra startled bredvid LCR Honda-föraren Cal Crutchlow och vid sidan om honom gjorde den skadade Ducatiföraren Andrea Iannone comeback efter att ha missat fyra race.
 
Det var en direkt strid om topp placeringarna mellan dessa sex föraren när starten gick. Den genomblöta banan hade ny beläggning och bjöd på fint grepp vilket gjorde att de flesta höl sig på hjulen inledningsvis.
 
Jorge Lorenzo dalade
snart ner mot en sjätteplats, Cal Crutchlow lyckades hålla fjärdeplatsen från Marc Marquez men från tredje- till förstaplatsen stod fighten mellan de två Ducatiföraran och Valentino Rossi.
 
Andrea Dovizioso iakttog till en början mest när Valentino Rossi och Andra Iannoe turades om att sno ledningen från varandra under fler varv av mycket underhållande racing.
 
Regnet gjorde visserligen racingen mer skonsam mot Andrea Iannone som fortfarande kände av sina ryggskador men till slut blev det för mycket och han tappade ledningen och fick finna sig på en tredjeplats.
 
Inom loppet av två varv gick Cal Crutchlow, Marc Marquez och Andrea Iannone i backen på liknande vis när de tappade fästet för framhjulet på det blöta underlaget.
 
Valentino Rossi och Andrea Dovizioso lämnades att kämpa om förstaplatsen och Jorge Lorenzo kunde lugnt köra hem på en tredjeplats under de resterande varven.
 
Valentino Rossi hade problem med motorcykeln och gick ut brett i kurva ett på varv 15 vilket gav den rutinerade Andrea Dovizioso den enda chansen han behövde för att köra hem sin första vinst sedan 2009. Han blev därmed den nionde föraren att kliva högts upp på pallen den här säsongen.
 
Resultat: Malaysian MotoGP: 
1. Andrea Dovizioso 
2. Valentino Rossi 
3. Jorge Lorenzo 
4. Hector Barbera 
5. Loris Baz 
6. Maverick Viñales 
7. Alvaro Bautista 
8. Jack Miller 
9. Pol Espargaro 
10. Danilo Petrucci 
 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser