Nionde MasterBike har startat idag!

Idag, den första maj, drar årets MasterBike-tester igång på VM-banan i Jerez, längst ned i södra Spanien.

Bike Skandinavien är givetvis på plats, i år med välkände Christer Miinin. Christer är flerfaldig svensk mästare, Scandinavian Open-mästare och i år aktiv i Endurance-VM, med team Phase 1.

Vi kör alla sporthojar på marknaden, i tre klasser; Supersport, Superbike och Maxisport. Som vanligt har vi journalister på plats från hela världen. Kända namn som Jürgen Fuchs, Alex Gobert (Antony Goberts lillebror) och Arne Tode är med bland testförarna.

Nytt för i år är att samtliga cyklar är slumpmässigt uttagna ur en motorcykelbutik, och alltså inte levererade direkt från respektive fabrikant, såsom är vanligt vid tester.

En annan nyhet är att vi använder vår nya GPS-baserade testutrustning för att ”spela in” samtliga tidtagningsvarv. Data som sedan kan analyseras för en djupare jämförelse mellan cyklarna i olika partier på banan.

Årets MasterBike är också ”fri” från filminspelninar, vilket gör att vi kan koncentrera oss än mer på att göra ett riktigt bra test. Någon MasterBike DVD produceras alltså inte i år.

Finalen körs på torsdag den 4 maj, och resultatet presenteras i Bike nummer 7, av chefredaktören Gerry Nordström, som givetvis också är på plats i Jerez.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser