MV Agustas sjuka hoj!

Som första tidning kan vi publicera bilderna på den nya italienska drömhojen F4 1100, som endast tillverkas i 100 exemplar. En ny modell har skapats med 1079 kubiks stor motor som ger tokiga 193 hästkrafter på vevaxeln och klarar då Euro 3-avgaskraven. Med öppna ljuddämpare får du dessutom ut lite extra mos, närmare bestämt 200 hästar.

Toppfarten är elektroniskt strypt till 315 kilometer i timmen för att inte överstiga däckens prestanda och hojen är fullständigt nersmetad med exklusiva material som titan, kolfiber och magnesium.
Inledningsvis drömde och designade chefen Claudio Castiglioni hojen för sig själv och på grund av detta kommer den förmodligen att bära hans initialer och kallas för F4 CC.

Den teknikspäckade motorn är en helt ny skapelse och inte utvecklad ur en tidigare existerande och den övre delen av vevhuset är kraftigt modifierad för installationen av en ny oljekyld generator. Vevstakar och kolvar är lättade samtidigt som cylinderraden är sänkt och 16 radiellt monterade titanventiler öser in soppa!

Priset? Det är den dyraste hojen som någonsin serietillverkats och priset blir cirka 100 000 Euro… Håll ögonen öppna i Bike för mer information!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser