MV Agusta på Mc-mässan i Göteborg

Vi tog en pratstund med Rasmus Östlund på KGK, de tar nu för tredje året in MV Agusta till Sverige. Så här säger han om 2015 och planerna för 2016.

Finns det något speciellt som ni tar med er fån 2015?
– Vi har tagit in MV Agusta i Sverige under två år nu, vi går in på den tredje säsongen. Det är klart att det finns mycket kvar att lära. Men vi börjar får till ett bra återförsäljarnät som verkligen brinner för MV Agusta.
 
Vad är hetaste nyheten från MV Agusta denna säsong?
– Den stora nyheten för 2016 är nya Brutale 800. Det som gjort med den här är att de bytt motor på den så att det är samma som i Turismo Veloce. Det har dragit ner effekt från 125 till 116 hästkrafter, men det är en helt annan körbarhet i den. De har även gjort den lättare.
 
Vilken hoj tror du kan få lite mer fäste på svenska marknaden i år?
– Det är väl Turismo Veloce. MV har ju varit väldigt mycket sport tidigare men nu har de faktisk kommit med något till touringsegmentet. Så den hör tror vi på i år för den kom väldigt sent förra året.
 
Har du någon favorit?
– Ja, förra året så kom de ju med en ny modell som hette Dragster. Det är egentligen en Brutale 800 som förädlats och gjort lite tuffare. Den kom även som en RR när de gick upp från 125 till 140 hästar. Nu släper de den här Lewis Hamilton edition, den byggs i 244 i exemplar och vi har fått en. Den är inte såld än så länge.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser