MV Agusta kör Superbike-VM med Fogarty

Anledningen till att MV Agusta inte har bestämt sig för att ställa upp i Superbike förrän nu beror på att de inte har känt sig helt redo.
”Vi siktade på 2008 som vårt debutår i World Superbike, då vi kommer att ha tillräckligt med resurser för att fullständigt kunna stödja en sådan satsning. När MV Agusta ska återvända till roadracing i världsklass måste det vara med en möjlighet att kunna vara konkurrenskraftig från första race och att utmana för vinst för hela säsongen”, säger MV Agustas VD Claudio Castiglioni i ett pressmeddelande.

Carl Fogarty, som har vunnit Superbike fyra gånger, är positiv till satsningen. ”Det här är en väldigt spännande chans och en som sannerligen kommer att fånga racingfans över hela världen. Mitt team är fullt engagerat i att hitta sponsorer för nästa år så vi kan börja förbereda så snart som möjligt”, säger han i samma pressmeddelande.

Carl Fogarty och Claudio Castiglioni har tidigare haft nära kontakter. Castiglioni ägde Ducati under tiden då Fogarty vann Superbike-VM 1994 och 1995.

Förarna är ännu inte tillkännagivna.

Annons

Annons

Senaste utgåvan