MV Agusta får nytt kapital och köper ut Mercedes

I en pressrelease tillkännager MV Agusta Holding att man nu fyllt på kapital genom investeringsbolaget ComSar Invest som är en del av Black Ocean Group, ägd av ryssen Timur Sardarov, som också äger olje- och gaskällor i östeuropa.

I samband med kapitaltillskottet meddelar MV Agusta att man köper ut de 25 procent av aktierna i MV Agusta Motor S.p.A. som tidigare ägdes av Mercedes AMG. Det är en del av planen för rekonstruktion av företaget, en plan som accepterats av fordringsägarna.

I den nya företagsstrukturen äger MV Agusta Holding nu 100 procent av MV Agusta Motor S.p.A. Moderbolaget har nu ComSar Invest som en stor aktieägare, medan GC Holding som är Giovanni Castiglionis företag behåller aktiemajoriteten och kontrollen.

Giovanni Castiglioni deklarerar att det här är en viktig milstolpe i planen att förstärka MV Agustas grundläggande affärsverksamhet – att bygga högpresterande, högklassiga motorcyklar. Åtgärderna som vidtagits de senaste tolv månaderna har fått MV Agusta på grön kvist igen med positiva kassaströmmar.

Timur Sardarov som är majoritetsägare i ComSar Invest tillägger att MV Agusta är det mest ikoniska varumärket i branschen, ett företag som har investerat hårt i nya produkter de senaste fem åren, vilket är en unik tillgång för en framgångsrik framtid. Vi går in med ett långsiktigt åtagande och vill förstärka MV Agustas försäljningsorganisation och service.

I Sverige importeras MV Agusta av KGK Motor. KGK Motor är även generalagent för Suzuki, GasGas och Quadro på motorcykelsidan. Under moderbolaget KGK Holding ligger numera även Honda MC Svenska AB.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser