Motorcyklisternas guide till säker MC-körning – instruktionsbok och film i 27 delar

Foto: Sveriges Motorcyklister.

Full Kontroll är ideella organisationers unika satsning på utbildning för trafiksäkrare MC-förare. Sedan 15 år har Full Kontroll funnits som bok. Nu finns den även filmatiserad i inte mindre än 27 delar, som tillsammans utgör en gedigen guide till säker MC-körning.

Sedan 15 år har boken Full Kontroll varit en lärobok inom MC-körning. Boken är ursprungligen skriven av Sveriges MotorCyklisters systerorganisation Norsk Motorsykkel Union, NMCU. Sveriges MotorCyklister har översatt Full Kontroll och sedan 2009 gratis delat ut över 700.000 tryckta exemplar till trafikskolor, riskutbildare, MC-poliser, gymnasie- och grundskolor, myndigheter, MC-handlare och förstås till 70.000 medlemmar i SMC samt andra motorcyklister.

Boken har blivit oerhört populär även i andra länder där den översatts av ideella MC-organisationer. På SMC:s hemsida finns Full Kontroll numer att läsa på svenska, finska, engelska, norska och arabiska.

– Full Kontroll har genom åren blivit en självklar handbok i MC-körning. Därför är det en glädje att vi kunna bidra med spridning av utmärkt utbildningsmaterial på olika språk, säger Jesper Christensen, generalsekreterare i Sveriges MotorCyklister.

Nu har NMCU gjort en filmatisering av boken. Filmen är mindre än 45 minuter lång och uppdelad i 27 självständiga kapitel som tillsammans utgör en utförlig instruktionsfilm i säker MC-körning. Målgruppen för filmen är främst färska MC-förare, men även erfarna förare kan ha stor nytta av att se den.

– Kunskap är en färskvara och fortbildning är något vi tror stenhårt på, oavsett om det handlar om att se en instruktionsfilm eller att praktiskt träna MC-körning på någon av våra förarkurser, säger Jesper Christensen.

Filmen Full Kontroll släpptes för motorcyklister i samband med årets motorcykelutställning i norska Lilleström och från fredagen den 10 mars finns den tillgänglig på SMC:s hemsida.

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser