Rekordförsäljning av nya motorcyklar

Det har under det senaste decenniet aldrig sålts så många nya motorcyklar och mopeder i Sverige som i år. Enbart under juni månad har försäljningen av nya motorcyklar ökat med 23 procent.

Antalet nyregistrerade motorcyklar ökade med 8 procent under det första halvåret 2020 och försäljningen av antalet nya mopeder har gått upp med hela 18% jämfört med 2019. 

-Det är smått fantastiska siffror branschen visar upp under ett halvår med tuffa förutsättningar, med dåligt väder under högsäsongen och de utmaningar hela samhället haft med Coronapandemin, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- & mc-branschen.

Lite extra intressant är att branschen har sålt över 1 300 fler nya mopeder i år jämfört med förra året vilket visar tydligt att marknaden och kunderna allt mer ser fördelarna med att använda mopeden eller motorcykeln som ett viktigt transportfordon. 

-Medan övriga fordonsindustrin kämpar i motvind är vi som arbetar med mopeder och motorcyklar mycket glada att få presentera dessa halvårssiffror, avslutade Niklas Kristoffersson. 

Källa: McRF

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: