MotoGP: Valentino Rossi bryter benet under enduroträning

Bara en vecka innan MotoGP på Misano har Valentino Rossi brutit två ben i högerbenet under en enduroträning i fredags. Italienaren ligger för närvarande på fjärde plats i VM.

Efter operation där de brutna sken- och vadbenen fixerades med en metallplatta och en natt på ”Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti” i Ancona fick Rossi lämna sjukhuset.

Valentino Rossi: ”Jag sov gott under natten och kände mig bra i morse. Läkarna gav mig ok att åka hem, där jag kommer att kunna vila upp mig ännu bättre. Jag kommer att börja rehabiliteringen så snart som möjligt, men vi får se hur kroppen reagerar innan vi fattar några beslut. Jag måste tacka alla på sjukhuset ”Ospedali Riuniti” i Ancona, men också First Aid i Urbino och akutservicen 118, liksom alla vänner som har kommit på besök. Som jag sade i går, jag kommer att göra allt för att vara tillbaka så snabbt som möjligt.”

I och med olyckan kommer Valentino Rossis inte att kunna delta i nästa MotoGP på Misano den 10:e september. Italienaren har inte missat en enda lopp sedan 2010, där han tvingades stå över tre tävlingar efter en omkullkörning och benbrott på träningarna på Mugello. Efter Misano är det två veckor till nästa deltävling på Motorland Aragon i Spanien, sedan ett längre uppehåll till Japans MotoGP den 15:e oktober. Förmodligen kan vi förvänta oss en come-back först i Japan. Rossis chanser att ta hem VM-titeln i MotoGP i år är därmed grusade

Uppdatering måndag den 4 september klockan 18:30 CEST:

Movistar Yamaha har bekräftat att Valentino Rossi inte kommer att ha möjlighet att delta i kommande helgs Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini efter att ha brutit hans sken- och vadben vid en omkullkörning under träning.

Yamaha-teamet kommer att ställa upp på Misano med mästerskapsutmanaren Maverick Viñales som deras enda förare.

 

Annons

Annons

Senaste utgåvan