MotoGP-stjärnan Mika Kallio på hal is

Detta var den fjärde deltävling i det finska mästerkapet i det som vi kallar för isbana. Mika kör i två av tre klasser och vann både JR1 och JR2.

På is har Mika tagit tre segrar och en andraplats i de båda klasserna och leder nu det finska mästerkapet med 95 poänger totalt. Kari Vehniäinen är på andra plats med 76 poäng i JR1 81 poäng i JR2.

Mika sade efter sista testdagen i Malesia att Pramac Ducatin fortfarande inte passar helt till hans körstil, men den mångfaldige isbanemästaren hade i söndags inga problem när man kör med dubb och med hojar som saknar elektroniska hjälpmedel.

Det finns tre tävlingar kvar i serien men situation med isen är mycket svårt, så det är oklart om hela serien kommer att kunna köras. Det kom för mycket snö alltför tidigt, vilket gör att det finns massor med vatten ovanpå isen. Bitvis är isen så tunn att man har svårigheter med plogningen.

Mer information om isbana på länken nedan. Mer om Mika Kallio kommer i en lång intervju i Bike 4, som finns i handeln den 16 mars.

Annons

Annons