Moto GP Indianapolis

Valentino Rossi startade helgens aktiviteter med en ledning på 50 poäng i mästerskapet. Rossis mål var självklart att utöka sin ledning och göra det mycket svårt för konkurrenterna att komma ifatt på de fem återstående racen.

Dani Pedrosa var snabbast under lördagens kval följd av Jorge Lorenzo och Valentino Rossi i första startled. Alex de Angelis gjorde sitt bästa kval någonsin i Moto GP och missade första startled med endast 0.011 sekunder. Finska Mika Kallio, som även denna gång körde Stoners fabriks-Ducati, körde av under kvalet och startade först på femtonde startplats.

Ännu en gång gjorde Pedrosa en kanonstart och helt enkelt flög ifrån konkurrenterna från startlinjen. Rossi hängde på direkt, tätt följd av Lorenzo. Tidigt förstod man att det var mellan dessa tre det skulle stå. På fjärde varvet fick Pedrosa ett framhjulssläpp vilket ledde till marksyning. Dani plockade upp hojen och lyckades ändå köra upp sig till en hedrande tionde plats.

Fighten stod nu mellan teamkamraterna Rossi och Lorenzo. På det nionde varvet gjorde Lorenzo en härlig omkörning av Rossi på startrakan och Rossi gjorde allt han kunde för att hänga med Jorge.
Valentino gjorde ett litet misstag och kom lite brett i en av vänsterkurvorna. Genast försökte han köra ifatt förlorad tid och tog ett annat spår i den nästkommande kurvan. Greppet var inte tillräckligt och ledde till en snabbt framhjulssläpp. Rossi reste upp hojen och försökte fortsätta men tyvärr var motorcykeln skadad. Lorenzo fick en enkel resa mot mål och tog sin tredje vinst för året.

Bakom Lorenzo lyckades Alex de Angelis ta sin första pallplats i Moto GP och slutade på en andra plats. På tredje plats kom Nicky Hayden som fick ta i ordentligt de sista varven för att hålla Andrea Dovizioso bakom sig. Mika Kallio gjorde ett bra race och lyckades köra upp sig till en åttonde plats.

Det kan bli en härlig avslutning på årets säsong av Moto GP. Lorenzo ligger endast 25 poäng efter Rossi när det återstår 5 deltävlingar.

MotoGP poängställning efter Indianapolis
1 Valentino ROSSI 212
2 Jorge LORENZO 187
3 Casey STONER 150
4 Dani PEDROSA 141
5 Colin EDWARDS 123
6 Andrea DOVIZIOSO 120
7 Alex DE ANGELIS 88
8 Loris CAPIROSSI 86
9 Randy DE PUNIET 84
10 Marco MELANDRI 79

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser