Möte med mästaren

[2jslideshow id=”4799″] Hänger man tillräckligt länge utanför Blaue Ecke i Adenau (vid Nüburgring) kommer en Ducati förbi och parkerar på motorcykelparkeringen intill hotellet. Den som tar av sig hjälmen är ingen mindre än självaste Jan Leek, en motorcykellegend med en historia så lång att det skulle kräva flera spaltmetrar för att beskriva hans insatser för motorcyklismen. Han blev nu senast på mc-mässan i Älvsjö i januari invald i den exklusiva gruppen svenskar i ”Hall of Fame”, en utmärkelse som startades av systertidningen Classic Bike för många år sedan.

Leeks historier tar aldrig slut. Som nu, det blev ett långt snack på uteserveringen på Marktplatz, ”Kände att jag behövde skruva lite, så jag gick ner i garaget och monterade dit det läckra aluminiumstyret jag hade liggande (från en annan hoj) på fruns lilla Transalp, riktigt cool, mer aggressivt, framåtlutad körställning, tar numera alltid den när det handlar om kortare turer, vill inte ta den stora Ducatin om den inte kommer upp riktigt i temperatur”. Och så vidare… det finns ingen som kan beskriva (exempelvis) garagemekning med sån inlevelse.

Självklart kommer Janne på hoj. Att jag hade tagit med mig tavlan från prisutdelningen, som bäst lämpar sig för transport i bil, gjorde ingen skillnad. Det tunga priset – ”Stanley-hjälmen” – hade Janne redan fraktat hem själv. För mer info om ”Hall of Fame” klicka här.

Under sommarens förarkurs kan ni som hänger på få träffa Janne livs levande under en extra utflyktsdag som han har lovat att ställa upp på, i år igen… För mer info om kursen klicka här. Men skynda på i så fall, för vi har press på oss att stänga bokningen senast om några veckor.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser