Michelins nya däck

Michelin Pilot Power 2CT är en vidareutveckling och ett komplement till Michelin Pilot Power-serien. Beteckningen ”2CT” står för ”Two Compound Technology” vilket betyder att Michelin har använt två olika gummiblandningar i däcket. Däcksidorna består av ett mjukare gummi som ger bättre grepp och ökad säkerhet vid hårda kurvtagningar, och slitbanan består av ett gummi som tål belastningen vid kraftiga gaspådrag och inbromsningar.

– Detta däck riktar sig i första hand till ägare av sportmaskiner som vill ha en äkta racing-känsla i kurvtagningarna utan att kompromissa vad gäller grepp och säkerhet, säger Conny Alfsson, ansvarig för försäljning och marknadsföring av motorcykeldäck på Michelin i Norden.
Michelins tester visar att Michelin Pilot Power 2CT klarar kurvor i 43 graders lutning vid vått underlag och 51.2 graders lutning vid torr vägbana. Detta ska jämföras med de däck som används vid MotoGP som klarar 45 graders lutning vid vått underlag och 55 graders lutning vid torr vägbana.

Däckmönstret och utseendet är detsamma som Michelin Pilot Power. Däcket bygger på Michelins patent där 100 procent silica ersatt kimrök som bindmedel i gummit. Det ger ett bättre våtgrepp och bättre fäste utan att tappa i livslängd.

Bege dig till Michelins monter ( A 09:20) Om du är sugen på att smeka Michelins nya gummin.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser