Mats Nilsson säger adjö till Isle of Man TT

Igår intervjuades Mats Nilsson av Radio TT, då han också öppet berättade att detta med all sannolikhet var hans sista TT för lyssnarna och publiken bakom Grandstand (huvudläktaren).

Mats har med sin personlighet och öppet visade kärlek för TT-racen snabbt slagit in i åskådarnas hjärtan. Han är en av de stora favoriterna och med en hel kropp troligen också en racevinnare på Isle of Man. Hans real roadracing karriär avlsutas nu i förtid på grund av knäskadan.

-När jag går upp om morgonen känner jag mig som en 75-åring. Läkaren sa i vintras att jag inte skulle kunna tävla i år, jag försökte ändå men det gick bara inte. Det går inte att köra hoj med bara överkroppen, man behöver benen för att snabbt byta placering på cykeln och det är något jag inte kan göra nu. Jag tackar Black Horse Finance som gett mig det bästa materialet jag någonsin kört på Isle of Man, särskilt R6:an var en vinnarhoj. Men det var jag själv som inte kunde leverera denna gång. Jag är djupt besviken just nu. Jag hade en femårsplan och kom bara till det fjärde. Jag gillar inte ens motorcyklar, hade det inte varit för TT så hade jag aldrig tävlat, säger Mats Nilsson som flög hem igår eftermiddag.

Annons

Annons