Masskrasch i Moto GP

Deltävlingen i Japan var märklig på många sätt och vis. Makoto Tamada hade snabbaste träningstid och även Suzuki-teamet, som också kör med Bridgestone-däck, kvalade ruggigt bra. Men när väl starten går så sker det som inte får ske. Loris Capirossi kraschar och fäller John Hopkins, som i sin tur fäller Kenny Roberts. Sedan är det motorcyklar överallt och även Max Biaggi, Nicky Hayden och Colin Edwards dras med i kaoset. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt; Capirossi bröt ett par tår och Kenny Roberts drog sin armbåge ur led. John Hopkins bröt ett par revben.

Makoto Tamada och Valentino Rossi lyckades dock undgå att bli inblandade i olyckan.

– Jag såg inte kraschen, men jag kunde höra att helvetet bröt ut bakom mig, sa Rossi som blev tvåa efter Tamada. Trea i loppet blev sensationellt nog Shinya Nakano som tog den första pallplatsen för Kawasaki i Moto GP.

Rossi är nu på god väg mot VM-titeln med Yamaha då Sete Gibernau inte blev bättre än sexa på Motegi och Max Biaggi kraschade. Det är fyra lopp kvar och teoretiskt kan fortfarande både Sete och Max hota honom, men allt tyder på att det blir Valentino Rossi som återigen bevisar att han är bäst i världen.

Moto GP efter 12 av 16 tävlingar
1) Valentino Ross, IT, Yamaha 229 p
2) Sete Gibernau, ES, Honda 190 p
3) Max Biaggi, IT, Honda 158 p
4) Alex Barros, BR, Honda 115 p
5) Makoto Tamada, JP, Honda 114 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser