Mårtensson vann trots misslyckad start på Knutstorp

– Jag vet inte vad som hände men jag kom inte i väg och föll ner till en sjunde plats. Det fick mig att bli riktigt arg och jag laddade för fullt för att ta mig framåt i fältet, sa Andreas Mårtensson om starten till stcc.se.
Full attack för Mårtensson innebar att han efter fem varv kom ifatt Micke Nilsson på fjärdeplatsen, höll fullt och tog sig förbi både honom och Freddy Papunen innan ledaren Norvald Haaland fick se sig omkörd.
– Så här bra skall jag vara resten av säsongen så nu får de andra slåss om platserna bakom mig, sa vinnaren.

Norrmannen Norvald Haaland låg kvar på andraplatsen efter att ha blivit omkörd och är glad över sin placering som nu innebär att han ligger ett poäng bakom ledande Janne Hanson.
– Jag visste att mina däck normalt håller bättre mot slutet så jag avvaktade först för att sätta in stöten när jag såg att Papunen började glida omkring. När sedan Mårtensson kom hade jag dock inget att sätta emot så jag är jätteglad över min andra plats som innebär att jag nu har kontakt med Hansson och honom skall jag åka ifrån rejält när vi kör hemma i Norge nästa gång, sa Haaland.
Janne Hanson som startade från nionde position kämpade sig upp till fjärdeplatsen trots problem med smärta i ett muskelfäste efter att ha passerat Freddy Papunen på sista varvet.

Sammanställningen efter Ring Knutstorp:
1. Jan Hanson, 118 poäng
2. Norvald Haaland, 117 poäng
3. Freddy Papunen, 109 poäng
4. Mikael Nilsson, 107 poäng
5. Per Björk, 78 poäng

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser