Malungsföretag tog hem upphandling

 

Nu är det Trafikverkets tur att upptäcka Jofamas mc-kläder. I en upphandling som blev klar i dagarna valde verket Jofamas kläder till de svenska förarprövarna.

Jofama kommer att förse ett 40-tal förarprövare för mc med skyddsutrusning under två år, med möjlighet till förlängning. Det är en affär värd en halv miljon kronor för Jofama.

– Trafikverkets förarprövare är en kräsen yrkesgrupp som vet vad de vill ha vad som krävs. Det gör oss extra glada över att få leverera vår utrustning till dem, säger Peter Eriksson, ansvarig för mc- och snöskoter på Jofama.

Trafikverkets manliga förarprövare kommer att bära textiljackan Prime, medan kvinnorna en Electra, båda med slitstarkt Hi-Art som förstärkning och funktionsmembran. Till detta textilbyxan Prince, också den med Hi-Art på utsatta ställen.

Jofama utvecklar och tillverkar mc-kläder under varumärkena Halvarssons, Lindstrands och Jofama och var bland annat först i världen med att erbjuda en komplett uppsättning av CE-godkända mc-kläder. Jofama har också utvecklat Hi-Art, High Abrasion Resistant Textile, ett textilmaterial som används som på utsatta partier i många av plaggen från Jofama.

Annons

Annons