Lundh nia på Phillip Island

Alexander Lundh hade det inledningsvis tufft på Phillip Island. Teamet hade en del tekniska problem under fredagen, något som bidrog till att det blev få körda varv under första dagen. Lördagen gick bättre, Alex började hitta känslan runt den svårkörda banan och sänkte sitt personbästa från förra året med nästan en sekund.

Kvalet var tufft, nästan 60 grader i asfalten försämrade greppet i däcken ordentligt. Alex hade svårt med att få fria varv i slutet av kvalet på grund av mycket trafik på banan. Efter 45 minuters kvalträning slutade Alex på en 20:e plats av totalt 26 förare. Endast 2,2 sekunder skilde det mellan Alex och snabbaste föraren, spanjoren David Salom.

Söndag ”raceday”
Alex kom iväg bra från start och etablerade snabbt ett högt tempo. Efter första varvet låg Alex på 17:e plats. Nu började jakten på gruppen framför och efter några varv var Alex ikapp och började avancera vidare igenom fältet. Efter ett antal riktigt tuffa omkörningar var Alex uppe på 10:e plats. Det var en hård fight med Iannuzzu och Marino i slutet av racet och Alex körde i mål på en fin niondeplats efter 21 körda varv, endast en bråkdel av en sekund från sjundeplatsen.
Racet vanns av Luca Scassa (ITA) före Broc Parkes (AUS) och Sam Lowes (GBR).

Alex:
Helgen började tungt men på lördagen började jag hitta känslan för banan och kunde komma ner på ganska bra varvtider. Jag var inte alls nöjd med att kvala in på 20:e plats men jag var ändå bara några tiondelar av en sekund från topp 12. Jag kände på träningarna att jag kunde hålla ett högt tempo flera varv i rad, så jag var ändå hoppfull inför racet.
Jag kom iväg bra från min startruta och kände att jag hittade rytmen direkt. Jag tog några placeringar första varvet och visste att jag var tvungen att satsa hårt inledningsvis för att inte tappa kontakten med täten. Det blev en del håriga omkörningar innan jag lyckades ta mig upp på 10:e plats. Sista varven var tuffa och jag tog i för ”kung och fosterland” för att ta mig i mål på 9:e plats. Jag är supernöjd med racet och vill passa på att tacka teamet för en strålande insats!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser