Lorenzo smartast på regnblöta Le Mans

Starten gick på en blöt bana men då det var upptorkande tvingades alla förare att gå in i depå och byta till slicks.

Valentino Rossi var först in i depån men gjorde bytet alltför tidigt och kraschade. han kunde dock ta sig till depån, och efter ytterligare två byten gå i mål. Dock utom poängplats. Istället var det teamkollegan Jorge Lorenzo som gjorde allt rätt. Han stannade ute längre, tajmade bytet perfekt och kunde ohotad ta segern. Därmed gick han också upp i ledning i totalsammandraget med 66 poäng, en poäng före Valentino Rossi.

Sensationen var dock att Hayate-föraren, det vill säga Kawasaki-teamet som inte längre är Kawasaki, Marco Melandri tog andraplatsen.

– Jag vill inte bara tacka teamet utan även Carmelo Ezpeleta som har jobbat hårt för att jag skulle kunna köra i år också, berättade Marco Melandri efteråt.

Då Kawasaki drog sig ut ur VM såg det länge ut som om Melandri skulle tvingas till TV-tittande hela säsongen men Ezpeleta, som är chef över Dorna som äger sändningsrättigheter och arrangerar MotoGP, luyckades få till en lösninig så att teamet kunde komma till start. Marco Melandris andraplats är inget annat än en sensation och gissningsvis finns det antal herrar borta i Japan som hade önskat att det fanns gröna färger på maskinen i söndags.

Tredjeplatsen togs av Dani Pedrosa som gjorde en grym uppkörning och lyckades gå om teamkollegan Andrea Dovizioso i den sista kurvan. Ett skolboksexempel på hur man kniper placeringen i precis rätt tid. Dani tog därmed sin tredje pallplats på årets fyra första tävlingar och är med bra i sammandraget på en fjärdeplats med 57 poäng.

På samma poängplats som Rossi liggger Casey Stoner, som blev femma på Le Mans. Mellan de tre första skuljer det således bara en poäng.

Mika Kallio kraschade tyvärr och blev således poänglös:
– Jag bytte däck i rätt tid men när jag skulle köra om Nicky Hayden på insidan bytte han plötsligt spår, och jag blev tvungen att ta honom på utsidan istället, där var det alltför blött för mina slicks och jag kraschade.

Vad tyckte du om helgens race? Kommentera här nedan!

Resultat MotoGP Le Mans
1.Jorge Lorenzo (SPA) Fiat Yamaha Team
2.Marco Melandri (ITA) Hayate Racing Team
3.Dani Pedrosa (SPA) Repsol Honda
4.Andrea Dovizioso (ITA) Repsol Honda
5.Casey Stoner (AUS) Ducati Marlboro Team
6.Chris Vermeulen (AUS) Rizla Suzuki MotoGP
7.Colin Edwards (USA) Monster Yamaha Tech 3
8.Loris Capirossi (ITA) Rizla Suzuki MotoGP
9.James Toseland (GBR) Monster Yamaha Tech 3
10.Toni Elias (SPA) San Carlo Honda Gresini
11.Alex De Angelis (RSM) San Carlo Honda Gresini
12.Nicky Hayden (USA) Ducati Marlboro Team
13.Yuki Takahashi (JPN) Scot Racing Team
14.Randy De Puniet (FRA) LCR Honda MotoGP
15.Niccolo Canepa (ITA) Pramac Racing
16.Valentino Rossi (ITA) Fiat Yamaha Team

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser