Leon Haslam i stor intervju

Stiggy Racings stora hopp i Superbike VM heter Leon Haslam. Det är det unga teamets första säsong i Superbike VM och man har hittat det perfekta vapnet i den unga Leon Haslam. Leon är 25 år (född 1983) och har redan hunnit med att köra det mesta, från att ha varit nationell (Brittisk) Motocross och Scooter mästare som tonåring till att köra GP racing i alla klasser. Han är den yngste föraren någonsin att ha placerat sig i topp tio i 500 GP VM under sin första säsong år 2001. Under de officiella testerna på Portimaó kvalade Haslam in på en femte plats av nästan 30 förare, inte illa av ett privatstall som slåss mot 15 fabriksförare!

Med en far som Ron ”Rocket” Haslam som kört allt ifrån GP till Isle of Man TT är det inte undra på att den unge Leon växt upp som en riktig racingson. Första tävlingarna besöktes redan i barnvaggan som sex veckor gammal knatte. Lär känna Stiggys stora hopp, killen som älskar Rambo-filmerna!
Rachid Rachid: Hur kom du i kontakt med Stiggy Racing?
Leon Haslam: Jag har känt Johan sedan GP racingen från år 2000. Sedan träffade jag honom på Suzuka 8h förra året och vi började prata och jag berättade om min önskan om att komma tillbaka till WSBK depån. Han kontaktade mig senare under året och frågade om jag var intresserad av att vara en del av teamet, det var så det tog sin början.

RR: Berätta lite om din BSB (British Superbike)säsong förra året.
LH: Det började riktigt illa, jag kämpade med att komma överens med den nya Hondan. Sedan hade vi en del otur också men efter halvvägs in i säsongen började det vända. Jag blev den som tog mest poäng i den andra delen av säsongen och avslutade säsongen på en andra plats totalt.

RR: Du kommer ju från en racingfamilj, hur var det att växa upp med Ron Haslam som farsa?
LH: Fantastiskt då jag kom att få besöka GP-scenen redan från sex veckors ålder, samtidigt som jag tidigt kom att bli involverad i racingen som jag så älskar. Min pappa är den person som jag ser mest upp till och han har alltid stöttat mig i mina beslut och varit en stor inspirationskälla för mig.

RR: Berätta för oss om din racing karriär och om de minnesvärda stunderna.
LH: Jag började som åtta åring med motocross. Jag råkade ut för en del fruktansvärda krascher och svåra skador, vilket var olyckligt då jag var så ung. Efter det gick jag vidare till Scooter racing och fortsatte till 125, 250 och 500 GP VM. Jag har fortfarande rekordet att som yngsta förare ta en topp tio placering i mästerskapet. Sedan dess har min karriär utvecklats och nu jobbar jag mig upp för att återigen köra på världsscenen.
Mitt bästa minne är antagligen från det sista racet i Portugal förra året (WSBK finalen). Att få vara på pallen med Troy Bayliss i hans sista race var något som jag aldrig kommer att glömma, samtidigt som det var en underbar avslutning på en säsong som började så tufft.

(Ni som vill läsa hela artikeln kan följa länken till highsider.se.)

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser