Lejon, sandspår och närmare förstaplatsen

Efter fyra dagars körning börjar det sätta sina spår på kroppen. Allt fler deltagare börjar tejpa händer och fötter, skador decimerar lagen och det japanska laget är för tillfället bara en deltagare efter att de andra kraschat och skdatad sig. Det nordiska laget är ännu så länge skadefritt, däremot lyckades jag själv göra en fin halvfartsvurpor i sanden idag, gjorde en rullning som min gamla judo-tränare blivit imponerad utav, men lyckades ändå smälla io bröstmusklerna så att jag inte längre kan lyfta upp hojen. Men förhoppningsvis är det något som några Voltaren fixar över natten.

– Körningen idag var magiskt bra, berättar Per Wallin.
– Helt perfekt för att ligga och köra långa sladdar. De här maskinerna är ju riktigt lätthanterliga när man får lite rull på dem.

Vi körde sandspår ut ur Mozambique, filmklipp från helikoptern som följde oss kommer publiceras senare på gstrophy.com. Körningen fortsatte därefter genom en enda lång tunnel genom så tät vegetation att 60 km/h kändes som 200, fortsatte därefter upp emot Pinda Game reserve i Sydafrika, en jättepark där lejon, noshörningar och övriga djur strövar fritt alldeles intill campingplatsen. Medan vi satte upp tältet kom en giraff och tittade förbi.

– Vi vill också tacka alla som röstat på oss på Facebook, lägger Jussi till. Team Nordic tog nämligen en förstaplats i tävlingen om "dagens foto" vilket hjälpte till att sätta teamet i topp. Sväng nu gärna förbi facebook och rösta igen, nu är "våra bild" är denna gång från en flodövergång…

– Det är nu ytterst få poäng som skiljer mellan teamen i toppen. Med lite tur och skicklighet borde vi kunna det här i hamn, hoppas Börre Skiaker som börjar bli mer och mer tävlingsinriktad ju längre det här pågår.

Mer om tävlingen på länkarna nedan och fortsatt rapportering följer imorgon.

Annons

Annons