KTM vinner VM i FIM Rally, för tredje gången på raken, med Matthias Walkner!

KTM:s österrikiska förare Matthias Walkner hade en 20-poängsfördel i toppen av mästerskapstabellen på väg till omgång fyra av fem i serien och visste att han var tvungen att göra en stark prestation för att vinna titeln i Marocko. Till skillnad mot sina kollegor i KTM Red Bull Rally Team, valde Walkner att satsa på ett säkert kort. Nämligen sin trotjänare, 450 Rally från 2021. Övriga förare, (Toby Price, Kevin Benavides och Sam Sunderland) gjorde tävlingsdebut på helt nya 450 Rally 2022 med helt ny ram och motor!
Walkner tog ledningen av rallyt på etapp två innan han gjorde en miss i navigeringen under en knepig passage på etapp tre. 2018 års Dakarvinnare kämpade sig tillbaka för att knappt missa etappsegern på etapp fyra inför sista dagen.

På den femte och sista dagen visste Walkner exakt vad som krävdes av honom under den 166 km långa specialsträckan för att samla ihop tillräckligt med poäng för att vinna världsmästerskapet. En åttonde plats denna dag gav honom andraplatsen totalt under Marockos deltävling. Walkner kunde därigenom säkrade sitt andra världsmästerskap FIM:s Rally VM.

Segern är KTM:s tredje vinst i rad med Toby Price och Sam Sunderland som vinnare 2018 och 2019, innan 2020-serien avbröts på grund av den globala pandemin. KTM har tagit mästerskapet sex gånger av de senaste nio tävlingssäsongerna.

Av de tre omgångar som har körts i serien hittills har Walkner visat sin duglighet och slutade som tvåa i höghastighets-rallyet i Kazakstan, innan han tog segern under de speciella förhållandena i Silk Way Rally, mindre än en månad senare. Nu, med ytterligare ett topp-två-resultat i Marocko, har 35-åringen visat att han är tydligt i form och kommer nu att sikta på topplaceringar i den sista omgången av serien i Abu Dhabi innan han fokuserar på 2022 års Dakar-rally i januari.

KTM 450 Rally, årsmodell 2022. Vågar vi gissa på att Walkner törs använda den i Abu Dhabi, nu är VM-guldet är säkrat?

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser