KTM spånar på stunthoj!

KTM ligger som vanligt långt fram och både skapar och följer de senaste trenderna. KTM 690 Stunt är utvecklad av en finsk designer med rötterna i stuntsvängen. Svingen är en vidareutveckling av den fackverkskonstruktion som sitter på 690 SM. Här är den dock i enkelsidigt utförande, vilket även tillåter en radiell bromskonstruktion bak, den första vi någonsin sett.

Bland de härliga tekniska lösningar som genomsyrar hela konstruktionen finns tumbroms under kopplinghantaget, något som underlättar lekande på bakhjulet. Framaxeln har berikats ”peggar” och styret är av crosstyp, dock en aning smalare.

Fackverksramen är försedd med flera kraschpuckar för att tåla stryk och den inbyggds tolvplattan bak är en solid aluminiumkonstruktion.

-Hojen finns med i produktionsplanen men någon säljstart kan jag inte berätta om, säger Anders Sarbäcken, VD för KTM Sverige.

För er läsare var det tur att man inte kunde köpa hojen på plats, för då hade jag blivit tvungen att sälja datorerna och kameran för att få råd… Jag skall bara ha en!

Vad tycker du om modellen? Kommentera här nedan! Läs mer om nyheterna i Paris i Bike nummer 10, ute den 9 oktober

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser