KTM Investerar i NUVIZ

Pierer Industrie AG, företaget bakom KTM, Husqvarna och WP Suspension har gjort en strategisk investering i företaget NUVIZ, som utvecklar framtidens Heads-up display (HUD).

För det San Diego-baserad teknikföretaget är det här givetvis ett rejält lyft, och det bådar gott för NUVIZ att anpassa sin heads-up display-teknik på marknaden. Bland annat hoppas NUVIZ på att kunna presentera en heads-up display-enhet med föraranslutna system redan under första halvan av 2017.

Exakt hur mycket KTM satsat framgår inte, men det österrikiska företaget lär ha investerat närmare 5.000.000 amerikanska dollar, och därmed också köpt sig en plats i NUVIZ styrelse.

”Denna strategiska investering är mycket spännande för NUVIZ eftersom det är ett bevis på vårt tekniska ledarskap inom HUD och föraranslutna system, och understryker ytterligare efterfrågan och behovet av användarupplevelser vi har föresatt oss att skapa”, säger Malte Laass, grundare och chefsstrateg hos NUVIZ.

”NUVIZ kommer att släppa en av årets mest efterlängtade motorcykelprodukter”, säger Stefan Pierer, VD KTM Group.

Investeringen i NUVIZ gör att vi kan komma att se HUD-anpassad teknik inom en snar framtid hos motorcyklar från KTM och Husqvarna.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser