KTM 890 Adventure – 2023!

Till 2023 uppdaterar KTM sin 890 Adventure med en rad efterlängtade detaljer. Det man främst slås av är de nya sidokåporna som förbinder styrhuvudet med tanken. Vips så förvandlades 890:n från lite småful till riktigt läcker! Tänk vad lite plast kan göra. Men man kör ju inte med ögonen, så KTM stannade inte där. Viktigaste nyheterna för körupplevelsen är en ny ABS-enhet, med inbyggd sexaxlig IMU-enhet som mäter hojens alla rörelser, samt den obligatoriska uppdaterade fjädringen.
Om vi börjar med ABS-enheten så är den nu ännu känsligare och ABS-inställningarna följer nu även valt körläge. Till exempel om man väljer man körläge offroad så stängs ABS av bak och med mindre påverkan fram.
Framgaffeln, på 43 millimeter och med 200 millimeter slaglängd, har fått justerbar kompression- och returdämpning vilket enkelt sker i toppen av varje gaffelben. Bakdämparen, med samma slaglängd som fram, har fått en ny setting och har justerbar returdämpning och via ratt justerbar fjäderförspänning.

Ny TFT-skärm på fem tum.

På nöjessidan noteras en helt ny TFT-skärm på fem tum med flera nya funktioner. Bland annat inbyggd pilnavigering och förbättrad uppringningsfunktion. Smarta KTM skickar med alla mjukvaruuppdateringar vid leverans av hojen för att du som köpare ska kunna testa alla godsaker. Dessa är tillgängliga gratis under 150 mil, sedan kan du välja vilka gimmicks du vill behålla och betala för. Vem kommer vilja nedgradera när man vant sig med quickshifter, rally-läge och farthållare..?

KTM 890 ADVENTURE 2023 höjdpunkter:
// Uppgraderad ergonomi och kaross för mer skyddad och bekväm körning
// Låg vikt, beprövat chassi för perfekt prestanda och praktiska detaljer
// Uppdaterade WP Suspension fjädringsinställningar med justerbar framgaffel
// Förbättrad resekomfort med bättre TFT-menyer, appalternativ, omarbetade körlägen, högre vindruta och mer mångsidig och bekväm tvådelad sits
// Nya däck, PIRELLI SCORPION STR
// Två fräscha färgalternativ och ny grafik med ”in-mould”-dekaler

Nya KTM 890 Adventure kommer finnas hos din KTM-handlare från December. Bikes utsände Fredrik Lundgren är redan nu på plats i Portugal för att provköra KTM:s nya 890 Adventure och en fullskalig provkörning kommer gissningsvis redan i Bike 2. Fler bilder i nedan galleri.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser