KTM 790 Adventure, mellanrapport

Christer Miinin och Linus Bankler från Bike/Motorrad befinner sig just nu i Marockanska Errachidia för världslanseringen av KTM 790. Här följer en kort rapport efter första dagens körning.

Christer, vilka är dina första intryck av den nya bomben i mellanklassen? -Den känns liten och smutt med fin balans och bra komfort. Den är välutrustad direkt från fabrik med många smarta detaljer. Motorn kunde dock gärna fått haft några fler hästar.

Vad säger du då Linus? -Jag håller med Christer, 790 Adventure är lättkörd med en mycket snäll motor som passar utmärkt även för mindre erfarna förare. Under dagens relativt korta asfaltstur med standardversionen så briljerar den med utmärkt komfort och en väl skyddande kåpa. Motorn morrar gott från dryga 3000 varv och har bra tryck upp till cirka 8000 varv där effektkurvan planar ut men utan att mattas av. Vi lekte även lite på en stor grusplatå och fick känna på offroadegenskaperna. Man hamnar i en bra stående position och får ett suveränt grepp om sadeln med knäna när det busades runt framför fotografernas teleobjektiv.

Provkörningen forsätter imorgon med Adventure R i utlovad mycket tuff terräng. Grabbarna återkommer efter det med en ny kort rapport. Stay tuned!

KTM har valt den lilla oasen Errachidia som bas för lanseringen av den nya ”ökenbomben”

790 Adventure kommer i vitt eller orange.
Standardversionen av 790 Adventure, här med packväskor ur det stora utbudet av powerparts

Annons

Annons

Senaste utgåvan