Kraschfest på Knutstorp

Tävlingen på Knutstorp kommer garanterat att få ett eftermäle då tävlingsledningen fick stark kritik av många förare efter loppet. När förarna släpptes ut på banan, jobbade sopbilar och funktionärer bakom ett krön. Ingen varning fanns om dessa och Petter Jansson undvek bilarna med en hårsmån, touchade en funktionär och drog därefter ut i slänten. Stor dramatik – och då har tävlingen inte ens börjat… Petter var – som tur är – iskall och höll sig på hjulen och kunde fortsätta till starten.

– Det här är helt oacceptabelt, hade jag inte kört ut i gräste hade jag kraschat in i dem i 170 blås, konstaterade han upprört efter målgången.

Starten försenades och medan förarna väntade kallnade däcken. Filip Backlund tog därefter starten men kraschade i den första vänsterkurvan och därmed började manfallet.

– Min axel värker, jag hoppas att jag inte slagit upp skadan igen, sa Filip ledsamt på väg tillbaka till depån.

Nicklas Cajback och Norvald Haaland krokade därefter ihop i den vänsterkurva som blivit nyasfalterad under natten, en kurva som fällde många förare då den är extremt hal. Erik Jorpes stod näst på tur att vurpar just här något varv senare.

Därefter stod Jimmy Lindström på näsan i samma kurva. Greppet precis utanför idealspåret var extremt förrädiskt och när Jimmy försökte köra om David Andersson på yttern gick han omkull.

För tredje gången på kort tid kom STCC:s säkerhetsbil då ut på banan för att samla upp fältet medan motorcykeln tas bort. För alla som varit på en roadracingtävling och sett funktionärer jobba var insatsen i Knutstorp ett skämt. Att det ska ta fyra varv för att lyfta bort en motorcykel är klart underkänt.

Under tiden växte frustrationen på banan. Jan Hanson tajmade omstarten då säkerhetsbilen gick in i depån perfekt och gick på rakan upp för att köra om Freddy Papunen och därmed ta andraplatsen. Fästet och utrymmet in i högern var för litet och Janne kör omkull och tar samtidigt med sig Freddy Papunen.

Plötsligt låg Alexander Lundh på en andraplats och jagade segern, Henrik Stenberg på en tredjeplats. David Andersson håller dock undan och den ordningen stod sig in i mål.

Därmed är det extremt tajt i slutsammanställningen. Filip Backlund leder med 45 poäng, endast en poäng före David Andersson på 44 och på tredje plats ligger Alexander Lundh på 40 poäng. Regerande mästaren Freddy Papunen ligger på fjärde plats med 36 poäng, före Jimmy Lindström på 32. Tre tävlingar är körda, fem återstår.

Såg du loppet? Vad tyckte du? Kommentera gärna här nedan.

Annons

Annons