Kortare väntetid till körkortsprov

Vägverket inför en väntetidsgaranti till körkortsprovet för dem som tar testet för första gången. Max tre veckors väntetid, men om du missar kan du bli tvungen att vänta längre än vad du hade fått göra idag.
Ylva Lundin informationschef för Vägverkets förarenhet säger följande om förändringen:
– Vi prioriterar de som tar provet för första gången. Det kan bli så att de som inte klarar första försöket kan få vänta längre på en ny uppkörningstid, men det kan variera mellan orter.
Inga direkta extraresurser har satts in, det handlar om en omprioritering.
– Vi har extra personal och jobbar övertid, men så har vi haft hela tiden, även innan garantin infördes.
Målet med förändringen är att minska antalet omprov som periodvis skapar långa väntetider. Det har stor betydelse att man kommer förberedd till körkortsprovet, skriver Tom Ramstedt chef för Vägverkets förarenhet i ett pressmeddelande.

Från och med 1 juni 2008 införs ett sammanhållet körkortsprov i hela landet, vilket innebär att du bokar tid för kunskaps-och körprov samtidigt.
– Det har visat sig att man om man utför kunskaps-och körprovet nära varandra i tiden, så ökar antalet som klarar uppkörningen på första försöket. Bland annat Borås har testat det sammanhållna provet och har fått bättre statistik för antalet personer som klarar förarprovet på första försöket, säger Ylva Lundin.

Vad tycker du om Vägverkets omprioritering?

Annons

Annons