Kör du också för fort?

Nu finns en komplett förteckning över var alla automatiska hastighetskameror finns, eller kommer att finnas inom kort. På de länsuppdelade kartbilderna är vägavsnitt som har eller kommer att få kameraövervakning markerade.

Vi ställde frågan: ”Bryr du dig om de automatiska hastighetskamerorna då du kör motorcykel?” till våra besökare. 23 procent av de som svarade menar att dom kommer att vara ögontjänande medborgare och sänka hastigheten lagom inför en övervakad plats. Tio procent av våra besökare påstår att dom är duktiga, ansvartagande och laglydiga medborgare som alltid håller gällande hastighet. 43 procent bryr sig inte om kamerorna, och 24 procent menar att dom ökar hastigheten och ”showar” framför kameran.

Om du mot förmodan kör bil emellanåt kan det vara bra att känna till att dom fotograferar framifrån, och utan regplåt fram blir det mycket svårt att spåra ägaren till fordonet. Dessutom kan solskyddet, solglasögon, tomtemask och dylikt effektivt skydda din identitet. Än så länge är det föraren som är ansvarig till eventuella hastighetsöverträdelser, och inte ägaren till fordonet…

Nu väntar vi med spänning på ”automatiska fyllekameror” som övervakar rattfyllon och pundare som åker omkring påverkade på landets vägar..

Annons

Annons

Senaste utgåvan