Kenny Roberts planerar MotoGP-hoj för gata

50 motorcyklar planerar att Team Roberts att bygga redan i år. Honda har godkänt idén och kommer att leverera motorer från Fireblade.

– Motorn kommer att bli det som är mest standard, allt annat kommer att bli det vi gör för GP-hojen. För säkerhets skull kommer den nog ha stålskivor, säger Kenny Roberts till den engelska Bike.

– Vi har kapaciteten att bygga en gathoj. Ibland jobbar vi dygnet runt, ibland inte. Vi behöver dra vinst av den kunskap vi har byggt upp under 16 år.

Radmotorn från Fireblade kommer att göra gatmodellen bredare och något annorlunda jämfört med den V-motorförsedda tävlingshojen men det oroar inte Kenny Roberts som i stället tror på en mer arbetad design.
– Jag hade velat göra gathojen lite bättre utseendemässigt.

Teamet har haft det lite si och så med sponsorer och ser en gathoj som en chans till att öka intäkterna. Priset är okänt men kommer att bli ganska högt, dock inte fullt i nivå med KR212V.

Vad tror du? Kommer vi få Moto GP-replikor för gatkörning? Eller kommer sporthojar gå mer mot billigare och enklare modeller med lägre prislapp? Diskutera här nedan.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser