Johan tar sensationell niondeplats

Från Johan Stigefelt själv:

Vädret var lysande, perfekta förhållanden för en Nordbo som jag. Ca 20 grader och sol! Jag visste att jag var tvungen att få en bra start för att vara med i en ”bättre” grupp, för att ha någon chans på en bra placering. Starten var näst intill perfekt. Jag passerade som 10:a första varvet, och den ända som störde mig lite dom inledande varven för att komma in i mitt eget (snabbare) tempo var Smrz. Jag tror jag passerade honom efter 3-4 varv. Guintoli körde sedan om mig efter rakan in i första svängen, och jag hängde på honom. Vi kunde då dra upp ett snabbare tempo och det tog inte många varv innan vi var i fatt Rolfo. Jag kunde köra om Rolfo in i första svängen. Guintoli hade då redan ett varv tidigare kommit om honom så han hade fått en lucka på ca 1-2 sekunder till mig. Jag försökte jaga ifatt honom, men vi körde ungefär samma varvtider så det var svårt. Jag märkte också att jag drog ifrån till Rolfo bakom och hade en lucka till honom på ca 2 sek.

Så de sista 3 varven bevakade jag mer eller mindre min 9:e plats. Ni ska veta hur gott det känndes att se målflaggan denna gången!! Yehaa..!! Det var ett tag sedan jag var innanför topp 10. (8:a i Donington år 2000) och att racet var riktigt bra kört spelar ju också stor roll..

Teamet var i helt i det blå när jag kom tillbaka till depån. Eftersom både jag och Chaz hade gjort så pass bra race. Jag lovar att hela depån var nästan hos oss inne i boxen och gratulerade.. För ett team som vårat är detta som en seger, och det vet alla involverade.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser