Inget stoppar Rossi!

Med halva säsongen körd i MotoGP är Rossi utan tvekan den starkast lysande stjärnan. Deltävlingen på Donington var hans 100:e GP-start och skulle leda fram till hans 46:e seger.

Carlos Checa, som verkligen lyft sig själv med den nya fyrtaktshojen, ledde loppet inledningsvis men kraschade och lämnade därmed segern över till Rossi.

– Efter att jag kraschade på träningen och fick en hjärnskakning trodde jag aldrig att jag skulle vinna idag. Checa körde otroligt hårt, sa Rossi efteråt.

Biaggi slutade på andraplats trots att han dagarna innan hade haft feber och gick därmed upp till tredjeplatsen totalt efter Tohru Ukawa´, som kraschade på träningen och inte körde loppet. Alex Barros blev trea och ligger nu bara två poäng efter Biaggi i sammanställningen. Norick Abe tog en fjärdepplats före Oliver Jaque och Sete Gibernau. Intressant att notera är att John Hopkins, den amerikanska 19-åringen som kör för Red Bull Yamaha, tog en åttondeplats i tävlingen. Hans första träning på banan var med en standard Yamaha R1 på en öppen bandag.

MotoGP efter 8 av 16 tävlingar
1) Valentino Rossi, IT, Hponda 195 p
2) Tohru Ukawa, JP, Honda 108 p
3) Max Biaggi, IT, Yamaha 89 p
4) Alex Barros, BR, Honda 87 p
5) Carlos Checa, ES, Yamaha 72 p

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser